Bewaren

 

Bewaren

Bewaren

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Twitter Feed

Home Voorbereiding Verzekeringen in Spanje

Verzekeringen in Spanje


Ziektekostenverzekering

Men kan zowel van het openbare als van het particuliere gezondheidszorgsysteem gebruik maken. Wij raden aan om van beide gezondheidszorgsystemen gebruik te maken daar deze 2 gezondheidszorgsystemen samen overeen komen met wat men in Nederland gewend is.

De openbare gezondheidszorg

Iedereen betaald een bijdrage aan de Spaanse sociale voorzieningen (Seguridad Social)  als men werkt voor een Spaans bedrijf of als men zelfstandige is in Spanje, deze bijdrage geeft recht op gratis of gesubsidieerde medische zorg (onder dezelfde voorwaarden als die voor Spanjaarden) en men kan deze Seguridad Social zien als een basisdekking waarbijde basis van de medische zorg alsmede de medicijnen worden vergoed.


Nadat men zichzelf bij de Seguridad Social heeft geregistreerd, zal men een registratiekaart (cartilla de la seguridad social of tarjeta sanitaria) ontvangen, gewoonlijk per post circa 4 á 8 weken later. In sommige gevallen kan men de registratiekaart bij het dichtstbijzijnde Centro de Salud ophalen. Een gehuwd paar met een werkende partner zijn beiden onder hetzelfde sociale verzekeringsnummer verzekerd alsmede allen (bijv. kinderen onder de 16) die op de sociale verzekeringskaart vermeld zijn.


Particuliere gezondheidszorg

Met een aanvullende particuliere verzekering heeft men:

 • Kortere wachttijden

 • vrije keuze van ziekenhuis en artsen

 • de meest uitgebreide dekking zoals tandarts, specialisten en fysiotherapie


De particuliere verzekering is qua premie vergelijkbaar met de eigen bijdrage voor het ziekenfonds in Nederland. (De maximale instapleeftijd is op dit moment 55 jaar)

 

Opstal (huis) - Inboedel - Aansprakelijkheid


In Spanje is het gebruikelijk om deze drie verzekeringen onder één polis te brengen. 

Opstal (huis) verzekering

De opstal (huis) verzekering geeft dekking bij schade van constructieve aard ten gevolge van bijvoorbeeld aardbevingen, blikseminslag, explosie, storm, overstromingen, brand, etc. Verzeker hierbij de juiste herbouwwaarde van uw huis. Dat is het bedrag dat u nú kwijt zou zijn om uw huis opnieuw te bouwen (excl. de grond en fundering).


Gaat U een nieuwbouwhuis kopen let U dan op de DECENAL-verzekering. Dit is de verzekering, die voor 10 jaar garantie geeft op verborgen gebreken. Voor de aanvang van de bouw moet deze of door U als opdrachtgever van de bouw of door de aannemer worden afgesloten.


Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt de schade aan spullen die u in uw huis heeft. Denk bijvoor-beeld aan schade die ontstaat na brand of een gesprongen waterleiding. Of een vergoeding voor de spullen die u bent kwijtgeraakt nadat bij u is ingebroken. De verzekering wordt op uw  persoonlijke situatie afgestemd waarbij o.a. gekeken wordt naar de waarde van uw inboedel en uw woonsituatie.


Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan zijn dat anderen financiële schade lijden of lichamelijk letsel oplopen waar u of uw gezinsleden aansprakelijk voor zijn. Dat kan voor u ernstige financiële gevolgen hebben. Daarvoor kunt u zich dus verzekeren. Deze verzekering dekt o.a. ook schade welke veroorzaakt is door uw huisdier(en).

 


Autoverzekering

In Spanje kent men 2 autoverzekeringen; W.A. & All Risk met of zonder eigen risico. De auto kan in Spanje worden verzekerd nadat deze in Spanje is ingevoerd en geregistreerd, ook hierbij kan Nicla Property Consultancy u van dienst zijn. Wij nemen de in Nederland opgebouwde no-claimkorting over, waaraan wij toevoegen dat Spaanse maatschappijen niet verder gaan dan 55%.


Reisverzekering

Een reisverzekering is onmisbaar wanneer u op pad gaat. Het dekt namelijk de kosten bij verlies, diefstal of beschadiging van uw  bagage.


Stel u wordt ziek tijdens de vakantie, dan dekt de verzekering de medische behandeling en de extra verblijfskosten. Wanneer u ernstig ziek bent en het is voor uw herstel beter dat iemand van thuis overkomt, dan dekt de verzekering dat ook. Bovendien worden repatriëringskosten vergoed door een reisverzekering. Een reisverzekering kunt u afsluiten met wereld- en Europadekking.


U doet er verstandig aan om uw polisvoorwaarden goed door te lezen of  u aanvullend te verzekeren als u bijzondere sporten gaat doen. Zoals bijvoorbeeld: abseilen, berg-beklimmen, deltavliegen, hanggliding, klimmen, parachutespringen, speleologie beoefenen, ultralight vliegen, ijsklimmen en zweefvliegen e.d.


LET OP zeg uw huidige (Nederlandse) verzekeringen niet gelijk op voordat u andere verzekeringen in Spanje heeft afgesloten om problemen tijdens aanvragen te voorkomen.