Bewaren

 
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Advanced

Twitter Feed

Home Contact Voorbereiding Voorbereiding

Referenties NICLA-klanten

wp282cc0f6_0f.jpg

wpaa5fcb7d_0f.jpg

wp04e1a264_0f.jpg

wp53a71921_0f.jpg

Al enige jaren was het onze wens een woning te kopen in Spanje.

In juli 2010 zijn wij tijdens onze vakantie huizen gaan bekijken.

Via de Second Home beurs in Houten zijn wij in contact gekomen met NICLA Property Consultancy. Na telefonisch contact met de heer van Mierlo (Claus) hebben wij een afspraak gemaakt om te kijken of hij ons kon helpen bij onze wens. Wij werden hartelijk ontvangen door Claus. Onder het genot van een kop koffie schreef Claus onze wensen op. In eerste instantie ging onze voorkeur uit naar een eengezinswoning.

Claus legde ons ook uit dat wij een N.I.E nummer nodig hadden om onder andere een woning te kopen in Spanje. Een advocaat in Spanje kan de nodige papieren in orde maken en je een hoop problemen bij aankoop van een woning besparen. Na overleg met Claus hebben wij de Belgische advocate Linda in de arm genomen en het N.I.E nummer geregeld. Claus is een man van aanpakken.

Na diverse woningen te hebben bekeken was er bij ons geen wouwfactor.

Maandag 19 juli toen wij bij Claus op kantoor kwamen hebben wij gelijk de knoop doorgehakt en hem gezegd toch meer interesse te hebben voor appartementen.

Hij ging in zijn bestand kijken en kwam met enkele leuke appartementen aan. Ook ging hij bellen met een plaatselijke promotor om te kijken of hij nog meerdere appartementen kon laten zien. Nog diezelfde dag zijn wij met hem op pad gegaan om de diverse appartementen te bekijken.

De wouwfactor kwam bij ons beiden bij het zien van het Penthouse in Al Andalus Thalassa. Terug in het kantoor van Claus zei hij ” jullie willen nu natuurlijk nadenken”

Nadenken hoefde wij niet meer. De volgende dag is het voorlopig koopcontract getekend. Nu zijn wij de trotse eigenaren van een Penthouse in Al Andalus Thalassa.

Je voelt de liefde voor het vak bij Claus en Linda. Ze helpen je voor-, tijdens-  en na aankoop van de woning in Spanje. Een echte aanrader voor een ieder die een woning wil kopen in Spanje.

Bedankt Claus en Linda.

Thea en Cor Bunt - Houten

Gekocht in Al Andalus Thalassa - Vera Playa
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


wpf3d4cc53_0f.jpg

wpa7518be7_0f.jpg

wpc6899dcb_0f.jpg

wp2e66baa3_0f.jpg

 

wp1f217b77_0f.jpg

wp45790195_0f.jpg

Medio december 2007 zijn wij op zoek gegaan naar een vakantie woning en samen hebben wij gekozen voor Zuid Spanje. Via een makelaar uit Zwolle die contact heeft met een Belgische makelaar in Fuengurola en via een collega die  twee jaar geleden geëmigreerd is naar Andalusia dicht bij Granada, is ons een makelaar uit Granada geadviseerd. Deze kon op dat moment echter niet aan onze wensen voldoen en heeft de gegevens doorverwezen naar een makelaar in Vera. 

Al spoedig kregen we antwoord van NICLA makelaardij, deze heeft ons gevraagd wat onze wensen zijn en die hebben wij per omgaande aangegeven en al vrij snel kregen wij antwoord dat hij mogelijk iets voor ons had wat veel leek op onze wensen. We hebben een afspraak gemaakt voor 21 maart 2008. Intussen hadden mijn vrouw en ik van de ontvangen informatie voor ieder een keuze gemaakt en wij kwamen beiden uit op Al Andalus Thalassa. 

Aangekomen bij NICLA op 21 maart 2008 werden wij hartelijk ontvangen met een kopje koffie en werden wij deskundig geïnformeerd.

Toen zijn wij gaan kijken naar Al Andalus Thalassa  en daar aangekomen, ja dat was liefde op het eerste gezicht. Daarna heeft Claus ons de omgeving laten zien en zeker het mooie plaatsje Mojácar is heel bijzonder. Wij hebben onderweg nog een stop gemaakt en wat gegeten en gedronken en zijn verder gegaan om nog wat appartementen te bekijken maar mijn vrouw zei: “ voor mij hoef je niet meer naar anderen te gaan kijken”. 

Wij zijn naar het kantoor van Claus gegaan en hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende dag. Wij zijn toen naar het Vera Hotel gegaan wat Claus voor ons heeft geregeld en hebben daar wat gedronken en gegeten. Tijdens het eten hebben mijn vrouw en ik overlegd wat we ervan vonden en wij beiden waren het er binnen twee minuten over eens dat het Al Andalus Thalassa ging worden. De volgende dag wederom naar Claus gegaan en hij wilde nog naar meer appartementen met ons gaan kijken, waarop wij antwoordden dat dit niet nodig was. 

Wij waren er al uit en het wordt Al Andalus Thalassa, nou mooi zei Claus dan gaan we dat regelen. Claus belde met de projectontwikkelaar om het een en ander te regelen en wij zijn toen daarheen gegaan om alvast de nodige zaken te regelen. Daarna zijn we nog eens naar het appartement gaan kijken en ja, het kon niet meer stuk. Claus heeft op mijn verzoek een zaakwaarneemster gebeld te weten advocate Linda die wel voor ons wilde waarnemen. Zij heeft heel veel voor ons betekend en wij kunnen ook haar aanbevelen om dergelijke zaken door haar te laten regelen.

Claus is het de daarop volgende maandag allemaal gaan regelen en vrijdags zaten we bij het registratiekantoor voor een N.I.E. nummer en daarna  bij de notaris voor de volmacht aan Linda, de advocate.

We hebben nog enige tijd nagenoten onder het genot van een kopje koffie en hebben afscheid genomen. Claus en Linda namen het verder voor ons waar. Wij zijn toen weer naar ons hotel in Nerja gegaan. Regelmatig hadden wij contact en op 9 mei 2008 is de akte gepasseerd bij de notaris.

Op 17 mei 2008 zijn wij voor het eerst aangekomen om twee weken in het appartement te verblijven en kunnen zeggen: “met succes”. Ook zijn wij in de hele periode zeer goed begeleid door Claus en Linda en mochten wij hen nodig hebben dan kunnen wij zeker een beroep op hen doen.

Wij kunnen een ieder aanbevelen dat als je iets in de omgeving van Vera Playa zoekt je bij Nicla goed en betrouwbaar terecht kunt.

Claus, Linda onze hartelijke dank voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan van het begin tot het eind. Het was echt tof.

Beert en Bertha van den Berg - Nunspeet
Gekocht in Al Andalus Thalassa - Vera Playa
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Indien u het appartement wilt huren, klik dan HIER voor meer informatie.

 

 

 

 


wp128d0b21_0f.jpg

wp2dd3b1f8_0f.jpg

wp61a96299_0f.jpg

wp817ad0a0_0f.jpg

Na een proces van ruim drie jaar kunnen wij ons nu de trotse eigenaren van een heerlijk huis onder de Spaanse zon noemen. En jullie bijdrage daarin is wel een hele grote geweest. Het begon allemaal met een bezoek aan de beurs in Houten waar we als tweede op de stand van NICLA terecht kwamen. Vanaf het begin voelde het contact goed en dat werd op de volgende beurs in maart bevestigd. Dit waren voor ons mensen waar we wel mee in zee wilden gaan.

Tijdens de bezoeken aan de verschillende beurzen in die periode waren er meer huizenaanbieders die we ontmoetten maar veel wilden te graag en vooral snel  verkopen. Er waren maar enkele mensen die ons het gevoel gaven dat ze met ons meedachten en zich konden inleven in de grote stap die je zet als je overgaat tot een aankoop van een woning in een ‘vreemd’ land.

In de meivakantie van 2006 trokken we naar Spanje waar we met diverse huizen-aanbieders afspraken hadden. Claus was de laatste met wie we die week op pad gingen. We bezochten die dag Retamar en dat voelde goed.  En het was een verademing na alle drukte op projecten die we daarvoor gezien hadden. Dit was een plek voor ons. Na terugkomst in Nederland hebben we toen vrij snel de knoop doorgehakt en het huis op Retamar gekocht.

Vanaf maart 2007 verblijven we nu definitief in Spanje en hebben in het afgelopen jaar de begeleiding en dienstverlening van Claus als zeer positief ervaren. Het voelde als een warm bad. We werden weer bevestigd in het gevoel van vertrouwen en waren keer op keer aangenaam verrast over alle service die geboden werd. Claus stond ons met raad en daad bij en niet alleen omtrent de nieuwe woning, ook allerlei aspecten van het Spaanse leven kwamen daarin voorbij. Als we alles op een rijtje zetten, is een huis aankopen via NICLA aan te bevelen en wel om de volgende redenen

het feit dat er zo goed naar je wensen geluisterd wordt en daardoor to the point informatie over woningen op de markt

 

 • de complete en verzorgde brochures van mogelijke woningen
 • het vertrouwen dat Claus uitstraalt en ook waarmaakt
 • kennis van zaken over de Spaanse regelgeving
 • een netwerk ter plaatse van juristen, verzekeraars, bankmensen, verhuurders van tijdelijke huisvesting etc.
 • de vele energie die NICLA in ons, de aankoop en de uiteindelijke verhuizing heeft gestoken

 

Voor ons was je meer dan alleen maar makelaar. Hartelijk dank voor je inzet. Wij zijn meer dan tevreden en genieten nu van een heerlijk leven in het zonnige zuiden.

Berthe van der Aart en Yolly Thijssen - Residencial Retamar - Partaloa
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 


 

wpc2f0ed28_0f.jpg

wp5cfc0684_0f.jpg

wpbebfa3c6_0f.jpg

wp8f6ae6e5_0f.jpg

Ondanks alle negatieve publiciteit over huizen kopen in Spanje, hebben wij medio 2006 besloten de gok te wagen. Na veel zoeken op internet naar makelaars waarbij we een goed gevoel kregen, hebben we gekozen om met NICLA van Claus van Mierlo verder te gaan. We hebben hem voordat we afreisden naar Spanje ontmoet op de beurs in Houten en deze ontmoeting bevestigde het gevoel wat we al hadden, dit kantoor doet werkelijk haar best voor ons.

Toen we volgens afspraak arriveerden in Vera bij NICLA op kantoor stond de koffie klaar en was er al veel voorwerk door hen verricht. Diverse projecten werden aan ons voorgelegd, waarbij zeer goed rekening was gehouden met onze wensen en voorkeuren. Daarna gingen we op pad, 2 dagen lang huizen kijken. Soms vergezeld van nog andere personen, soms Claus en wij alleen.

Op enig moment heeft hij ons in contact gebracht met Gerd en Ann, werkzaam als commerciële afgevaardigden van de uiteindelijke bouwer. Deze 2 jonge Belgen zijn net zo gedreven als Claus en  ook bij hen hadden we een goed gevoel over de samenwerking. Er werd contact gezocht met de Spaanse projectleider Juan en binnen 2 dagen was de koop gesloten.

Daarna heeft Claus ons nog bijgestaan met het regelen van allerlei zaken en ons in contact gebracht met Linda een van oorsprong Belgische advocaat die onze juridische zaken behartigt. Met dit gehele team achter ons hebben we tegen elkaar en andere mensen gezegd; Als dit fout gaat, gaat alles in Spanje fout.

In mei 2007 waren de vergunningen allemaal geregeld en is men met de bouw begonnen. Wij zijn gaan kijken en ook toen zijn we bijgestaan door bovengenoemd team. Wij zijn samen met Ann en Claus een keuken en tegels gaan uitzoeken en hebben diverse keren samen met hen overleg gehad met de projectleider.

Tijdens de bouw zijn we telkens op de hoogte gehouden middels emails en vele foto’s

In november was het huis voor Spaanse begrippen nagenoeg klaar en mochten we het gaan inrichten van de projectleider. Helaas was het nog niet geheel klaar volgens onze Nederlandse begrippen, maar dit vorderde gedurende de tijd dat we er waren. Als je het huis betrekt, word je gevraagd een lijst op te stellen met alle zaken waar je het niet mee eens bent en dit wordt dan nog allemaal opgelost. In januari zijn we er weer geweest en zijn weer een aantal zaken van deze lijst afgerond en in maart zal de rest volgen. Dit gebeurt allemaal in goed onderling overleg. De Spaanse mensen zijn heel bereidwillig om oplossingen te bedenken en Gerd, Ann en Claus houden toezicht hierop dat ook alles wordt opgelost.

Kortom wij kunnen iedereen aanraden om met deze mensen in zee te gaan bij het bouwen van een huis in Spanje

Kees en Dorothé Jacobs

 


wp824b83d0_0f.jpg

wpf041ecd5_0f.jpg

wp8c731c74_0f.jpg

wp95a34ea9_0f.jpg

wpf25a652f_0f.jpg

wpa0f64d77_0f.jpg

wpa1b5f18f_0f.jpg

wp99285402_0f.jpg

wp9a736990_0f.jpg

 

 

Hieronder onze oprechte positieve ervaringen die geleid hebben tot de aankoop van ons appartement in Al Andalus Thalassa in Vera Playa.

We wilden op enig moment investeren in onroerend goed in het buitenland In eerste instantie was ons oog gevallen op Dubai. Echter na 2 dramatisch verlopen pogingen aldaar besloten we van investeren in Dubai af te zien

Omdat we toch niet op wilden geven, hebben we een tweede woning beurs bezocht in Hilversum. Daar werden meerdere landen vertegenwoordigd waaronder Spanje. Ook al dachten we dat Spanje niet meer het land was om in onroerend goed te investeren, wist jullie Nederlandse relatie in tegenstelling tot andere deelnemers op die beurs ons te overtuigen dat de Costa de Almeria in Spanje zeker de moeite was om te investeren.

Hij bracht ons in contact met jullie, NICLA. Na het eerste e-mail en telefoonverkeer hadden we gelijk een goed gevoel bij NICLA. Geen gladde praatjes, heel ontspannen en oprecht en zeer veel vakkennis. Daarom besloten we Vera Playa te bezoeken in maart 2007. We hadden maar 3 dagen. Die dagen hadden we gepland om ons te oriënteren en te verdiepen in de Costa de Almeria. We waren zeker niet van plan om over 1 nacht ijs te gaan. Later bleek niets minder waar. Claus had voor deze 3 dagen in overleg met ons al een planning gemaakt, zodat we efficiënt met deze dagen om konden gaan. Zo zouden we een goede indruk hebben van NICLA en de omgeving en van alles wat met een aankoop te maken had. Claus had ons al diverse hotels aangeraden om tijdens onze 3 dagen te verblijven.

Na een warm onthaal en eerste gesprek met Claus werden we steeds meer gecharmeerd van NICLA en de omgeving. We hadden voor ons bezoek tal van vragen verzameld waarmee we wilden voorkomen dat we om in een later stadium voor vervelende verrassingen zouden komen te staan. Deze vragen gingen van kosten van gemeente belastingen tot aan hypotheken en ingewikkelde juridische vraagstukken. Door Claus' vakkennis werden deze vragen zeer helder beantwoord en werd ons beeld van NICLA en het investeren in Spanje steeds vertrouwder.

Vervolgens heeft Claus ons projecten laten zien die aan onze wensen voldeden. Zo hebben we ook urbanisatie Al Andalus Residencial bezocht.

Deze urbanisatie was het kleine zusje van het Al Andalus Thalassa welke op dat moment nog in aanbouw was. Desondanks hebben we ook Al Andalus Thalassa bezocht en ook verschillende showhuizen bekeken. We waren gelijk verliefd op de Andalusische stijl van de appartementen en wisten gelijk dat we zoiets zochten. Claus heeft ons verschillende showhuizen laten zien om de juiste indruk te krijgen van de indeling en verschillen. Tijdens de toer vertelde Claus ons alles over de geschiedenis en de toekomst van het gebied, waarmee hij ons duidelijk maakte dat investeren in dit gebied een goede keuze was. Hierbij moet u zich niet een gladde verkoper voorstellen, maar een ontspannen en oprechte verkoper. U zult begrijpen wat we bedoelen als u Claus binnenkort ontmoet.

Claus heeft ons de dag erop de omgeving laten zien. We merkten eigenlijk helemaal met meer dat we "maar" 3 dagen hadden. Door de ontspannen omgang en indruk leek het alsof we op vakantie waren. Heerlijke Spaanse kustplaatsen zoals Vera Playa zelf, Garrucha en Mojacar Playa, leuke restaurantjes en voldoende te doen voor jong en oud. Daarom besloten we tijdens een heerlijk diner met Claus in het aan te raden restaurant SOLO tegen onze eigen verwachting in om de knoop door te hakken en dat Vera Playa onze plaats werd om een aankoop te doen en wel in de urbanisatie Al Andalus Thalassa.

Claus nam ons mee naar het kantoor van het bouwbedrijf. Daar vonden we de miniatuur (maquette) van Thalassa en alle nog beschikbare appartementen. In het kantoor merkten we dat Claus een graag geziene gast was en hij bleek er kind aan huis. Met zijn vloeiende Spaans werden vragen vertaald en beantwoord.

Omdat een aankoop van een woning in het buitenland een hele stap is, hebben we behoorlijk gewikt en gewogen voordat we het juiste appartement uit hadden gekozen. We zijn erg kieskeurig van aard en Claus heeft ons meerdere keren op en neer gereden naar Thalassa om de juiste keus te maken. Hiervoor is heel veel geduld nodig en Claus had dat geduld. Niks geen druk of opdringerig gedrag over welke keuze we moesten maken.

Nadat we de juiste keus hadden gemaakt heeft Claus ons verder begeleid in het reserveren van het gekozen appartement, het openen van een bankrekening en heeft hij ons in contact gebracht met een Nederlands en Spaans sprekende advocaat Linda. Linda heeft ons meegenomen naar een notaris om haar te volmachten zodat zij daarmee alles namens ons kon regelen zoals een hypotheek, aanvragen van gas, water en licht en het tekenen van de notariële akte bij oplevering enz.

Zo was alles in de krappe 3 dagen geregeld en hadden wij een heel positief gevoel over alles wat Claus voor ons had betekend.

Vanaf dat moment was het wachten op de oplevering wat uiteindelijk begin januari plaatsvond. In de tussentijd heeft Claus ons regelmatig op de hoogte gehouden over de bouw, eventuele vertraging, de vooroplevering en met het sturen van foto's. We kregen dus zeker niet de indruk dat we na het reserveren van het appartement aan ons lot overgelaten werden.

Van 31-12 tm 8-1 bezochten we Vera Playa ivm de oplevering en de inrichting van ons appartement. Helaas was er op het laatste moment een kink m de kabel gekomen. De betreffende bank deed plotseling moeilijk over het verstrekken van de hypotheek. Omdat we maar een week hadden en het in Spanje feestdagen waren, was het extra moeilijk om de kink in de kabel weg te nemen Een periode van spanning en frustratie brak aan jegens de bank en de Spaanse mañana mañana mentaliteit.

Hierin heeft Claus bewezen dat hij een vakman is. Door zijn doortastend optreden hebben we uiteindelijk toch nog in die week onze sleutel gekregen en hebben we ons appartement ingericht. Als alles op rolletjes loopt is makkelijk om jezelf te bewijzen, maar als je je kunt bewijzen zodra het tegenzit, dan nemen wij ons petje daanvoor af. Dit maakt voor ons het verschil tussen zomaar een makelaar en NICLA. Daarom raden wij NICLA ook ten zeerste aan als u in Spanje een woning overweegt te kopen.

Claus, heel erg bedankt voor je begeleiding van begin tot eind en de daarmee gepaaide liefde voor je vak en onbegrensde vakkennis.

Hans en Caroline

Gekocht in Al Andalus Thalassa 2

Als u dit appartement wilt huren, kunt u contact met NICLA op nemen


wpedd26d0a_0f.jpg

 

wpccfcf4cb_0f.jpg

wpddc105ab_0f.jpg

wpa8c9e2cc_0f.jpg

 

wpa387aa8a_0f.jpg

wp52a41f5b_0f.jpg

Na een paar jaar nadenken over de de aankoop van een woning in Spanje zijn we eind 2005 het internet actief beginnen afspeuren naar een 2de verblijf. Geleidelijk groeide een goed beeld van wat we precies zochten, en in welke regio. De zoektocht werd intensiever, we legden een lijstje aan met nieuwbouwprojecten die, volgens de website, beantwoordden aan onze wensen, zowel inzake concept, prijscategorie en datum oplevering. Terzelfdertijd werden we selectiever in de websites die we regelmatig bezochten. De NICLA website viel hierbij positief op vanwege de uitgebreide omschrijving van projecten, woningen, omgeving en indicatieve prijzen. Extra informatie m.b.t. aankoop van een woning werd geverifieerd t.o.v. andere bronnen en bleek steeds accuraat te zijn. Aangezien NICLA de meeste projecten die ons interesseerden in portefeuille had beslisten we in maart 06 om de stap in het onbekende te zetten en contact op te nemen. De eerste e-briefwisseling verliep vlot en onze vragen naar aanpak van een bezoek ter plaatse, begeleiding door NICLA en de voorwaarden m.b.t. de begeleiding overtuigden ons om het bezoek concreet in te plannen.


De kennismaking ter plaatse, NICLA was net verhuisd naar hun nieuwe stek nabij Vera, viel goed mee. Na een gesprek om onze verwachtingen zo duidelijk mogelijk te kaderen en de lijst van te bezoeken projecten door te nemen konden we op verkenning vertrekken. Dit gebeurde op vrijdag en zaterdag. Meteen viel op dat NICLA de plaatselijke situatie goed kende en kwaliteitsvol advies kon geven over de betrouwbaarheid van de bouwmaatschappijen en van de aangekondigde opleveringen. Tijdens de bezichtiging werd voldoende ruimte gelaten om alles op het gemak te bekijken en om onderling de plus- en minpunten te bespreken in alle discretie. Naast de projecten die we zelf hadden uitgezocht stelde NICLA ons nog een aantal andere projecten voor binnen het vooropgestelde budget en conform verwachtingspatroon.


Op zondag konden we met ons tweetjes alles rustig overlopen en onze voorkeur concretiseren. Op maandag volgde een 2de bezoek aan de showflat in het verkozen project. Er werd ruim tijd uitgetrokken om een keuze te maken tussen de verschillende beschikbare appartementen waarbij we nuttige tips kregen wat betreft zonneligging en zwembad om vlotter te kunnen verhuren. Daarna bracht NICLA ons in contact met een nederlandstalige advocate – altijd aangenaam om juridische documenten en volmachten in de eigen taal te kunnen bespreken – om de nodige volmachten te regelen die een verdere afhandeling van de paperassen ter plaatse zouden vergemakkelijken na ons vertrek.


In de periode die hierop volgde kregen we bevestiging dat de nodige administratieve stappen goed verlopen waren en werden een aantal foto’s doorgestuurd die de progressie van het project mooi aantoonden. Even was een extra tussenkomst nodig om de ondertekende versie van het aankoopcontract in handen te krijgen en dan begon het aftellen. NICLA kon ons bevestigen dat de vooropgestelde opleveringsdatum (midden juli) vrij stipt zou worden  gerespecteerd zodat we al in februari onze vluchten – aan lagere prijs – konden vastleggen.


In mei ontvingen we van de bouwheer een uitnodigingsbrief voor een voorlopige inspectie en ook hier konden we een beroep doen op ondersteuning van NICLA. Het aftellen kon beginnen, met nog even een kritisch moment toen we via de advocate te horen kregen dat de oplevering pas eind juli zou gebeuren. Opnieuw werd een beroep gedaan op NICLA om bij de bouwfirma een vroegere oplevering te bepleiten, met goed gevolg want uiteindelijk konden we op vrijdag 13 juli de sleutels van onze nieuwe woning in ontvangst nemen.


Heerlijk! Het appartement zag er precies uit zoals we het voor ogen hadden. Er waren natuurlijk een paar kleine schoonheidsfoutjes, niet te vermijden bij een nieuwbouwproject, maar ook hier staat NICLA in voor de verdere opvolging met de bouwheer. Bij de verkenning van de regio bleek de lokale kennis van NICLA overduidelijk. De 3 projecten van onze initiële lijst waar NICLA twijfels had geuit over de zekerheid van tijdige oplevering waren stuk voor stuk nog in diverse bouwfases, van het terrein genivelleerd tot de funderingen zichtbaar, terwijl wij al volop van onze woning konden genieten.


Tot besluit kunnen we alleen maar beklemtonen dat de samenwerking met NICLA voor ons zeer positief is verlopen. Op geen enkel moment voelden we enige druk om tot een aankoop over te gaan of ongewenste interventies om onze keuze te beïnvloeden. Een aanrader!


Philippe Lambrecht & Annie De Coninck

Gekocht in Pueblo Salinas - Vera Playa - Fase I

Minister A. Declecrklaan 14 - Kortrijk - België

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


wp619879f8_0f.jpg

wpf5652720_0f.jpg

 


Beste Claus,


Hierbij willen wij je bedanken voor de zeer goede begeleidingen die wij hebben ondervonden bij de aankoop van onze villa. In 2006 besloten wij om eens een kijkje te gaan nemen in Spanje voor eventuele aankoop van een woning. Na de diversen projecten te hebben bezocht viel uiteindelijk ons vertrouwen in Retamar. De reden waarom wij uiteindelijk tot dit besluit kwamen:

 • De ongedwongen presentatie van de woningen.

 • Goede uitleg van de mogelijkheden.

 • Een vertrouwde indruk van Claus.

 • Goede kennis van de Spaanse wetgeving


Na een paar dagen hebben wij dan ook besloten om met NICLA in zee te gaan en het Spaanse avontuur was begonnen. Na een perfecte begeleiding bij de aankoop en inrichting van onze villa werden wij ook verder geholpen met de papier winkel. Binnen korte termijn was dan ook alles geregeld notaris,jurist en de reservering van de villa. De verdere begeleiding van de bouw heeft Claus dan ook goed voor ons gevolgd . Wij werden door de diverse foto’s en e-mail op de hoogte gehouden van de vordering van de bouw. Ook werden de correctie en onze wensen tijdens de bouw door NICLA perfect geregeld. Uiteindelijk na 2 jaar begeleiding zijn wij nu de nieuwe eigenaren van onze villa.


wp47813e51_0f.jpg

wp0c3c0c48_0f.jpg

wpe6893fa8_0f.jpg

Beste Claus,

Wij willen je bedanken voor de uitstekende begeleiding die wij van je hebben gekregen bij de aankoop van ons appartement.

Zoals je weet, hebben wij een zeer slechte ervaring gehad bij een andere makelaar in Spanje en hadden eigenlijk geen vertrouwen meer om iets aan te kopen in Spanje.

Sinds wij met NICLA in contakt zijn gekomen en je ons hebt bijgestaan bij het zoeken en eventueel over te gaan tot aankoop van onroerend goed hebben wij weer het vertrouwen teruggekregen.

Inmiddels zijn wij de trotste eigenaars van een appartement in Pueblo Salinas in Vera geworden, het is ons zo goed bevallen dat wij weer samen met Claus op zoek gaan naar nog een volgend project.

NICLA is echt een aanbeveling waard!!!

 

 

 

 

 

 

 


 

 

wp1f2836a0_0f.jpg

Spaanse woningen

Spaanse woningen

Het was voor ons een geweldige ervaring om de aankoopbemiddeling van onze woning in Vera Playa met NICLA te ondernemen: proactief en adviserend en geheel relaxed alsof je bij een delicatessenwinkel inkopen doet en alleen voor het allerbeste de transactie aangaat.


Waar voor je geld en on(t) roerend goed!!


Graag maken we duidelijk, hoe we tot dit oordeel zijn gekomen. Onderstaand een greep uit de activiteiten van NICLA, die ons tot een uiterst tevreden klant hebben gemaakt:

 • de correcte opvang,

 • de gemaakte afspraken,

 • de zeer goed verzorgde website,

 • het uitstekende Spaanse netwerk,

 • het openen van een bankrekening etc.

 • de zorg die aan de klant wordt besteed,

 • het begeleiden naar de gewenste objecten,

 • de voortreffelijke kennis van de Spaanse regelgeving,

 • het zorgvuldig afdekken van de optie op een huis (reservering),

 • het zorgvuldige voorwerk bij het scherp krijgen van de klantvraag,

 • de uitstekende vaardigheid in de beheersing van de Spaanse taal

 • de voortreffelijke aankoopbemiddeling, die dit kantoor heel recent heeft geleverd,

 • het tijdig aangeven van de consequenties van een aankoop van een huis in Spanje,

 • het tempo in het verkrijgen van een gevolmachtigd advocaat en het bekrachtigen van de volmacht bij een notaris.


  Dit is zo maar een greep uit de uiterst correcte en zorgvuldige dienstverlening van NICLA.

Ruurd en Mieke Reitsma
Choristenpad 51
3766 BB Soest
Tel: 035-6037701
Fax: 035-6037702

 


Vrijstaande villa in Spanje

Vrijstaande villa in Spanje

Vrijstaande villa in Spanje

 

Anna en ik hebben rond Pasen 2006 een huis in Spanje gekocht en de begeleiding is geheel door Claus van Mierlo (NICLA) uitgevoerd. Wij zijn zeer tevreden over de geboden service en kunnen de organisatie van harte aanraden.

Om u een beeld te geven wat er op je af komt en waar Claus ons in heeft bijgestaan, lees verder:

In 2005 besloten wij onze droom, het hebben van een tweede huis, verder gestalte te gaan geven.

Via sites op internet, de second home beurzen in Houten en Utrecht hebben wij een steeds intensiever contact opgebouwd met Claus en hem steeds specifiekere vragen gesteld. De meeste antwoorden had hij als parate kennis en daar waar dat niet het geval was, werd e.e.a. onderzocht en werd er prompt op terug gekomen.

De week voor Pasen hadden wij afgesproken een aantal panden ter plekke te bezichtigen en Claus toonde zich daar de gastheer pur sang, zonder te pushen dat wij actie moesten ondernemen. Wij hebben een mondelinge optie op het huis dat wij nu in bezit hebben, genomen en vanaf het moment dat wij ja hebben gezegd, ging het circus pas echt draaien.

Claus heeft ons op professionele begeleid, geïntroduceerd bij een (Vlaams sprekende) advocate waar zij zelf ook zaken mee doen, ons meegenomen naar meubelzaken, keukenzaken en regelmatig als tolk gefungeerd. Aangezien wij niet in staat waren altijd ter plekke te zijn, heeft Claus op een gegeven moment ook de honeurs waargenomen, onder andere door te checken of de bescheiden voor de advocaat er tijdig waren, alsmede correct.

Voor ons, die op dat moment helemaal geen Spaans beheersten, heeft Claus ons niet alleen vertrouwen gegeven, echter ook met raad en daad ons bijgestaan; kortom NICLA is een aanrader !

Wij hopen ook in de toekomst in contact te blijven met dit sympathieke bedrijf. Succes met uw beslissing

Anna en Nicolaas Nederland

Indien gewenst kunt u via NICLA This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met ons opnemen voor eventuele verdere toelichting.

 

 

 

 

 

 

 

Invest in Spanish Properties

There are different reasons why people decide to buy Spanish real estate. A lot of people buy a Spanish property to enjoy the Spanish climate without having to worry about where they are going and if there is anything available. Besides, they can choose when, how often and for how long they want to stay in Spain. There are also a growing number of people who decide to say farewell to their home country and settle in Spain permanently.

Spain doesn’t only enjoy a sunny and warm climate. Financially you can make a lot of profit from Spanish real estate. Therefore the country is getting very popular with small and large investors.

Profit from rent

If you are thinking about buying a Spanish property to rent out, it is important to consider some things and think about them before you buy.

First you need to determine if besides renting it out you want to use your Spanish house or apartment yourself during holidays. 

Investeren in Spaans onroerend goed

Second it would be wise to compare the purchase price with the expected rental income. The costs certainly can´t exceed the income if you want to make a profit. A high purchase price, which consists of mortgage for the most part, gives you high monthly costs and will have a negative influence on your profit because the rental income is not in proportion with the costs.

The location of your Spanish house or apartment determines a big part of the price, but it is also important for the rental income. To give you an idea: you can purchase an apartment with 2 bedrooms, communal pool and at reasonable distance to the beach for an acceptable price and has good rental potential. This in contrast to a country house in quiet surroundings and some distance to the sea. The higher purchase price makes a higher rental price necessary which decreases the chance of rent.If you decide to invest in Spanish real estate on a bigger scale and you want to make a profit from rental income, a discount is open to discussion. When you buy more houses or apartments within one (new built) project, it gives you extra security for the project developer, who will reward you with a ´quantum discount´. Your total purchase price will be lower and have a positive influence on the profit from rent. 

Points of interest:
- aim of your investment (rental with or without using it yourself)
- proportion purchase price expected rental income
- location and rent, because of rental possibilities
- discount when buying several properties

In short: advice makes you wise!

 

Profit from selling

As mentioned above, it is more and more common that people plan to settle in Spain. To those who are considering this we would like to advice to ask for the possibilities of purchasing a property within a new built project timely.


As you probably know, most of the houses and apartments are sold off plan. This cuts both ways. As a buyer you pay a good price and the builder receives capital from the down payments to start the project. As soon as the construction starts, prices will increase and keep increasing as the building progresses. So it´s not imaginary that when you participate in a project from an early stage and resell your contract of purchase or your property after completion you can make a decent profit. You can always sell below market value or the builder´s price to keep a nice margin. Even when you take into account a loss of interest you´ll still get a good profit.

Investeren in Spaans onroerend goed

Of course you don´t buy your Spanish property to sell it immediately, but there are some advantages to buy a property in Spain while you are still working:


the building time (=waiting time) for a new built property is approximately 1 to 1,5 years. During this period of time you can´t live in Spain, which you weren’t intending, because you still have to work. You do profit from a lower purchase price if you look at the annual price increase only;


if you buy a Spanish property early you will profit from the increase in prices. After ending your working life you can sell your Spanish property and use the profit to buy a bigger and more expensive property or in a better location.


The above mentioned principle, also applies if you want to buy several properties within one project. In that case you need to discuss with the project developer what the possibilities and agreements are concerning the sale. In general, after you paid the down payment, you can sell the contract of purchase The use of signs or other visual aids within the project are usually not allowed to prevent competition with the project developer (your prices are lower than his).


Ask for the possibilities!

 

Project developing

Likewise, we can be of service at the development of bigger projects. If you intend to invest in a new project, urbanisation, or the purchase of plots for building individual villas we will, in cooperation with our specialised colleagues, take care of the supervision from start to finish.


First of all, the location wanted and the available plots will be discussed with you. After that, we will find out if the building plans you have in mind are according to the plans of destination. Then we can make a project with the help of an architect and a possible builder and try and get the proper licenses. When the licenses are in place we can start with the project.

Investeren in Spaans onroerend goed

Although the above is described in a nutshell, it is actually a complex route during which several parties have to cooperate for a long period of time to see to it that the project will have the aimed result. A mutual trust is very important, so we draw up a letter of intent to prevent misunderstandings between the parties involved.


Investment in projects

It occurs regularly, project developers can use some support to start with a project. They ask for a relative small investment with a duration of, for example, a year. They will document a very good profit on paper for you.


The investment could be used for the purchase of building ground needed or for preparing the plots. It usually concerns the part that the project developer can’t finance via the bank, but will be able to later because of the increase in value of the project and therefore extra security for the bank.


There are also project developers who want to carry out their projects with an investor. They have already looked into everything and know the possibilities. Because the building costs and the expected benefits are known, they can produce a complete investment plan so you can estimate in advance what the final result of your investment will be. In general the duration of these investments is longer.


A good investment without risks!

Spanish Insurances

Nicla Property Consultancy assists you from A to Z and that includes several insurances that are important when you own a Spanish holiday property or live in Spain permanently.

In short: NICLA Property Consultancy is also at your service where it concerns insurances for you and your Spanish property.

Below you´ll find the insurances Nicla Property Consultancy can offer.

Spanish Health Insurance

You can use both the public and the private health system. We recommend you use both systems because together they correspond with the English health care.

Spanish public health care system

Everyone pays a contribution to the Spanish Social Securities (Seguridad Social) when you work for a Spanish company or are self-employed in Spain. This contribution entitles you to free or subsidized medical service (with the same conditions which apply to the Spanish) and you can consider this insurance a basic cover for medical aid and medicines.

Ziektekostenverzekering in Spanje

After you register with the Seguridad Social, you will receive a registry card (cartilla de la seguridad social or tarjeta sanitaria) by mail between 4 and 8 weeks later. In some cases you can pick up your register card at the nearest Centro de Salud. A married couple with only one working partner is insured under the same social security number and also all (for example children under the age of 16) who are mentioned on the registry card.

Spanish private health care system

With a completing private insurance you´ll have:

- Shorter waiting list

- Free choice of hospital and doctors

- More extensive cover like dentists, specialists and physiotherapy


The private insurance is, as far as premium is concerned, comparable with the NHS in England. (the maximum age to start most insurances is 55)

 

Spanish House Insurance – Household effects - Liability

It is customary in Spain to have these three insurances in one policy.


Spanish House Insurance

The house insurance covers structural damage caused by earthquakes, lightning, explosion, fire etc.. Insure the accurate rebuild value of your house. That is the amount you would need right now to build your house again (excl. plot and foundation)

If you are going to buy a new built pay attention to the DECENAL-insurance. This is the insurance which gives you a ten year guarantee for construction defects. Before the construction starts this insurance must be effected by you as a constituent or the contractor.

Spanish Household effects Insurance

The Household effects Insurance covers the damage to your belongings in the house. For example damage after a fire or burst waterpipes or a refund for goods that you have lost after a burglary. The insurance will be made for your personal situation and they will also look at the value of your personal goods and the living situation.

Spanish Liability Insurance

It can happen that others suffer financial damage or physical injuries where you or a member of your family are responsible for. This can cause dire financial consequences for you. This insurance also covers damage caused by your pet(s).

 

Spanish Car Insurance

In Spain they use 2 kinds of car insurances: Third Party & All Risks with or without excess. The car can be insured in Spain once is has been registered. NICLA Property Consultancy can also assist you with this. In some cases, the no-claim discount you may have in the UK can be taken over by the Spanish insurance company with a maximum of 55%.Spanish Travel Insurance

Travel insurance is very important if you go on a holiday. It covers all costs of loss, burglary or damage to you luggage.

Autoverzekering in Spanje

Imagine you become ill during your holiday then, this insurance covers the medical treatment and the extra costs for accommodation. If you are seriously ill and for your recovery it would be better if someone from home comes to visit you, then this insurance covers that as well. Besides, the costs of repatriation will be covered by the travel insurance. You can have a travel insurance with Europe or World coverage.


It is always important to read the conditions of your policy to know if you need a complementary insurance for special sports like climbing, delta flying, hang gliding, caving, ultra light flying, ice climbing, etc.


IMPORTANT don’t give up your English insurance before you have your new Spanish insurance to avoid problems.

The Spanish Taxes

Buying or selling new or resale property in Spain brings a few financial consequences if none of you is resident in Spain. Below follows a short enumeration of the most important Spanish taxes and levies. We advise you to contact a (Spanish) accountant office for the exact calculation of your personal situation.


Income tax (=Impuesto sobre la renta de las personas físicas)


Valid for people who do not live in Spain and who do not have a stay-permit .Foreign homeowners are charged by the Spanish government with a so called ‚rent tax'. Spanish citizens do not pay this tax. You are charged a tax of 24% over 1,1% of the official value (land register) of your property when the house is not offered for rent. When you do so, you pay 20% over this income. For the period the house was not rented out you pay a proportional rent tax.

 

Property tax (=Impuesto sobre bienes inmuebles)


The owner of the property pays between 0.3% and 0.6% property tax. The percentages differ from county to county. Both residents and non-residents pay property tax.


Property tax - extra (=Impuesto extraordinario sobre el patrimonio)


Property tax for non residents in Spain. For foreigners without a stay-permit the property tax is not free of tax. For every euro you pay tax for your property. The percentage is progressive from 0,2% up to 0,5%.


Tax on the increase property value (=Plusvalia)


When you sell your house and land you always pay tax to the community; notwithstanding the period you have been the owner of the property.


Capital gains tax  (=Impuesto sobre incremento de patrimonio de la venta de un bien inmueble)


A Spanish citizen presumably will not pay tax for his permanent house ownership, when this profit is re-invested in buying a new house. When the last property was cheaper, the tax for the profit gained will be 18%, excluding specific deductions. When a Spanish citizen sells his holiday house with a profit, he has to pay between 20% and 24% taxes, excluding specific deductions, even when this profit is re-invested in a new holiday house. Someone not registered in Spain also has to pay 20% tax of the profit. The notary will keep 3% of the amount and pay it directly to the Spanish government as a kind of pre-tax. However, now the buyer is responsible for paying this tax. When he doesn't do so, he will be responsible in case the house-seller is ‚gone' and left the country.


Transfer tax  (=Impuesto de Transmisiones Patrimoniales)


When you buy the house from a private person, you pay 8% of the official value. When you buy the house from a professional land broker, you pay the Spanish VAT.


VAT (=IVA)


When you buy a piece of land from a professional land broker you pay 21% VAT; from a private person you pay 10%. When you buy a new house and a piece of land from a professional land broker you only pay 10%. When you first buy the land you pay 21% VAT, even when you build a house on it later. The tax for the new house is 10% VAT. When you build a garage or a swimming pool together with the house, you also pay 10%. When you build a garage or a swimming pool at an existing house you pay 21% VAT. For small reconstructions (not larger then 25% of the total value) you pay 21%.


Construction tax (=Impuesto sobre construcciones, instalaciones y obras)


To appy for a building permit you will be charged at about 2,5% of the value of your property. This value is calculated by the architect. The architect often includes the percentage in his fee and will pay this tax for you.

Mortgage for your Spanish property

A lot of people are dreaming about owning a property in Spain. Others are convinced that a Spanish property in the sun is not achievable for them. This is a shame because there certainly are possibilities to buy your property abroad through financing.


More often than not the purchase is delayed until after, for example, retirement. Taking the annual increase of house prices into account this could cost the buyer a lot of money.

Loan to Values

Standard loan to values are up to 70% or 80% for non-resident mortgages in Spain and are always linked to the valuation of the property in Spain, not the purchase price.


Most Spanish mortgages whilst linked to a percentage of valuation cannot exceed the price declared on the Escritura (title deeds).

Hypotheek voor uw Spaanse woning

Spanish mortgage product range

Finance in Spain is predominately linked to a variable rate and on a repayment basis. Spanish variable rate products are generally linked to the yearly Euribor (European inter bank offered rate) and your interest rate will be reviewed yearly. Your interest rate for the first 12 months is determined by the Euribor at the month of completion plus the fixed margin above that which your selected Spanish bank is charging. Some offshore banks can provide mortgages in sterling secured against your Spanish property purchase, linked to the Bank of England base rate.


There is limited access through banks in Spain to Interest only mortgages and fixed rate Spanish mortgages including a "flexible mortgage plan". Fixed rates, unlike the UK, tend to be significantly more than the prevailing variable rate and the fixed rate term is generally the total term you can hold the mortgage for.


Spanish mortgage terms range from 5 to 40 years and are dependent on age and Spanish finance provider selected. Most Spanish banks will expect the mortgage to be repaid by age 70 but it is possible to obtain a mortgage in Spain up to age 85.

 

Hypotheek voor uw Spaanse woning

All Spanish banks charge an arrangement fee for dealing with your mortgage in Spain. Spanish bank opening fees are not payable up front and do not apply if you decide not to take up their offer of lending. All other costs in relation to the Spanish mortgage deed including mortgage tax, registry costs and some of the purchase deed costs are deducted from your gross mortgage advance. It is not possible to add your costs to the Spanish mortgage unless your valuation level allows you to. It is important to check you have accurately assessed and accounted for all expenses to ensure you are not left short of funds for completion day. We would suggest you allow at least 12% of the purchase price to cover your purchase and finance costs in Spain in full and that you make sure you are fully aware of the provision of costs for completion.


If you take a Spanish mortgage with a mainland Spanish bank the capital provided and repayments will be in euros. Offshore lenders can also take security over your Spanish property and many will provide the funds and take repayments in any major currency of your choice. Your interest rate will be linked to the base rate of the currency you select. For most Euro mortgages this will be the yearly Euribor.

Berekenen van hypotheek voor uw Spaanse woning

Calculate in advance

Especially when you come to Spain (in the near future) to view some of your favourite properties, it is good to know in advance what your financial possibilities are. It could be a big disappointment for you if, in retrospect, you are not able to make your dream come true because you can´t get the mortgage you need. Therefore, it is wise to make an appointment with a mortgage consultant before you leave for Spain. He can tell you exactly what the possibilities are. In that case you will be prepared and can go on your viewing trip without worrying.